Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή - Απονομή Βραβείων - Αφιερώματα


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή


Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή έγινε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007 στις 6:00 μ.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου.

Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας, μας διασκέδασαν με τους μοναδικούς χορούς τους.

Ολα τα παιδιά έφυγαν μ` ένα δωράκι δοσμένο από τα χέρια του Αη-Βασίλη και με το καθιερωμένο δώρο-βιβλίο.


Απονομή Βραβείων


Οι επιτυχόντες που βραβεύτηκαν για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Ιδρύματα (ΑΕΙ - ΤΕΙ) της χώρας είναι:
ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
ΣΦΗΚΑ ΝΙΚΗ του Λεωνίδα
ΜΠΕΡΕΒΕΣΚΟΥ ΝΙΚΗ του Κωνσταντίνου
ΜΠΕΡΕΒΕΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου

Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία.


Αφιερώματα


Ένα καινούργιο κεφάλαιο με τίτλο «ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ» σκέφτηκε να ανοίξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας, παρουσιάζοντας έτσι τη ζωή και το έργο ανθρώπων που έζησαν ή πέρασαν από το χωριό μας και έβαλαν ένα λιθαράκι μικρό ή μεγάλο στο βωμό της Δημιουργίας, της Ειρήνης και της Προόδου τούτου του τόπου.

Σκεφτήκαμε να αρχίσουμε τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ παρουσιάζοντας το ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Μιας Γυναίκας σπουδασμένης και δραστήριας για την εποχή της. Μιας γυναίκας που δεν ήταν η ίδια Μητέρα, μα που πολλά παιδιά «έπιασε στην αγκαλιά της».

Πρόκειται για την Κυρία Σοφία Διαμαντοπούλου του Αθανασίου και της Μαρίας. Το όνομά της συνδέεται άμεσα με τη γνωστή οικογένεια του Ιατρού Βασιλείου Διαμαντόπουλου, μιάς και ήταν ο αδελφός της. Επίσης και με την οικογένεια Λουκόπουλου, μιάς και η αδελφή της Ανδριάννα είχε παντρευτεί τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο.

Η Σοφία γεννήθηκε το έτος 1903. Πήρε το πτυχίο της από το Διδακτήριο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών το έτος 1933. Σπούδασε Μαία, όχι σαν επάγγελμα, μα σα λειτούργημα της αγάπης, της φροντίδας, της τρυφερότητας, για τον Άνθρωπο και ιδιαίτερα για τη Γυναίκα και τη Μητέρα. Έκανε την πρακτική της κοντά στον φημισμένο Γυναικολόγο κύριο Λούρο. Κατά ομολογίες έχει ξεγεννήσει περίπου 2.500 παιδιά. Αφιέρωσε τα χρόνια της ζωής της σε αυτό της το λειτούργημα, πιστή στο καθήκον της και παρούσα πάντα όταν χρειαζόταν. Πολλές συγχωριανές μας θα τη θυμούνται ακόμα για την απλότητά της και την αγάπη της. Ήταν από τους ανθρώπους που κοίταζε τον άλλον από ψηλά, μόνο όταν έπρεπε να τον βοηθήσει να σηκωθεί.

Η Σοφία δεν ζει πια, όμως με την Ανθρωπιά της και την Προσφορά της, με αυτή τη δική της υπεροχή, θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.


<- πίσω