Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η εκδήλωση της 1ης Οκτωβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο Λόγγου είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εις ένδειξη σεβασμού προς την Τρίτη Ηλικία όρισε την 1η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.

Η Τρίτη Ηλικία αφορά ένα στάδιο της ζωής, αλλά και μια μεγάλη oμάδα ανθρώπων, που πρέπει να χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού από όλους μας. Η Τρίτη Ηλικία είναι όλοι αυτοί που για χρόνια πρόσφεραν στη κοινωνία τις υπηρεσίες τους με τον έναν ή άλλο τρόπο. Είναι γεροντότεροι αλλά και σαφώς σοφότεροι. Είναι η πείρα συσσωρευμένη. Τυχεροί όσοι παρασημοφορηθούν στη ζωή τους με πολλά χρόνια, όσοι απολαύσουν τη χαρά να δούν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να μεγαλώνουν και να προοδεύουν.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας, αλλά και της πολιτείας να δείξει σε εκείνους που τους οφείλουμε την ύπαρξή μας, ότι τους αγαπάμε, τους θυμόμαστε τους χρειαζόμαστε και τους φροντίζουμε εμείς οι συνεχιστές του έργου τους. Να συμπεριφερθούμε απέναντί τους όπως θα θέλαμε να συμπεριφερθούν απέναντι σε εμάς όταν βρεθούμε στην ίδια κατάσταση. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΓΕΙΑΣ. Ο δείκτης του Πολιτισμού μας καθορίζεται ΚΑΙ από τη συμπεριφορά μας απέναντι στους ηλικιωμένους.

Ας μην το ξεχνάμε και ας φροντίσουμε όλοι μας για μια ευτυχισμένη και αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

....

...


<- πίσω