Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΔΡΟΜΗ στη θεατρική παράσταση

"Σμύρνη μου αγαπημένη"

Α Κ Υ Ρ Ω Θ Η Κ Ε

 

Το Δ.Σ. του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ θα πραγματοποιήσει εκδρομή για την παρακολούθηση της θετρικής παράστασης στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "Ελληνικός Κόσμος" - Πειραιώς 254, Ταύρος

"Σμύρνη μου αγαπημένη"

.

    

 

 

Παράσταση 2 Δεκεμβρίου ώρα 7.00 μ.μ.

Αναχώρηση από την πλατεία Λόγγου ώρα 3.30 μ.μ.

Τιμή 24 € περιλαμβάνει πούλμαν και το εισιτήριο του θεάτρου (πλατεία Β Ζώνη)

Δηλώσεις συμμετοχής στον Κύριο Ροδόπουλο Γιώργο στο τηλ. 6983511676 ή στην Κυρία Τσαμτσούρη Δήμητρα στο τηλ. 6976616337.

    

 

Υπόθεση:

Μια αρχόντισσα της Σμύρνης, η Φιλιώ θυμάται και νοσταλγεί τη ζωή της εκεί. Ο νους της φεύγει από την προσφυγική γειτονιά, όπου ζει πια, και ξαναζεί στη χρυσή εποχή της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, όταν ήταν για όλους το μαργαριτάρι της Ανατολής, ο Παράδεισος της Ιωνίας και η Πόλη των Απίστων για τους Οθωμανούς. Ο άντρας της Φιλιώς, όπως και ο πατέρας της και τα παιδιά της, φανατικός Έλληνας και Βενιζελικός ζει με το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας. Ο αδελφός του και η οικογένειά του, επίσης πετυχημένοι έμποροι, Βασιλικοί και φανατικοί Μικρασιάτες θέλουν τη Σμύρνη αυτόνομη. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο οικογένειες, η αρμονική συνύπαρξη με Τούρκους και Λεβαντίνους, οι ανεκπλήρωτοι, απαγορευμένοι έρωτες ανάμεσα στις διαφορετικές φυλές, τα γλέντια τους, τα τραγούδια, τα όνειρά τους κυριαρχούν στο έργο. Σημαντικό, όμως, ρόλο παίζουν και τα ιστορικά γεγονότα που επηρεάζουν τη ζωή όλων ερήμην τους, από τον ερχομό των Ελλήνων ως ελευθερωτών μέχρι την καταστροφή της μοναδικής ομορφιάς της πόλης και την αναγκαστική μετανάστευση. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας ξετυλίγεται και η ευρύτερη ιστορία της Σμύρνης.

Ερμηνεύουν:

Μιμή Ντενίση, Tάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μάνος Ζαχαράκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Κατερίνα Γερονικολού, Νέλη Αλκάδη ο Μιχάλης Μητρούσης και ο Κώστας Βουτσάς.

 


<- πίσω