Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015, 7:00 μ.μ.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας - Αφιερώματα

 

 

 

Η κοπή της πίτας και - όπως κάθε χρόνο - τα αφιερώματα έγιναν την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ".

  

 

 
Το Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου "Ο ΒΥΡΩΝ" προσκάλεσε τα μέλη καθώς και τους φίλους του στη γιορτή αυτή.

Επίσημοι καλεσμένοι ήταν ο αιδεσιμότατος Χρήστος Τσούλκας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας, κύριος Δημήτριος Καλαμίδας και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κύριος Δημήτριος Μητρόπουλος.

Η γραμματέας του Φ.Ο.Λ., κυρία Όλγα Καπετζώνη, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους εκ μέρους του Δ.Σ. και της προέδρου του Φ.Ο.Λ., κυρίας Νατάσας Ροδοπούλου, η οποία λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν ήταν παρών.

    

 

 

Αφιερώματα

Η πρώην πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου, κυρία Μαρία Τσαμτσούρη-Καπετζώνη, παρουσίασε στην εκδήλωση αυτήν τη ζωή και το έργο ανθρώπων που έζησαν στο χωριό μας και έβαλαν ένα λιθαράκι στο βωμό της δημιουργίας, της ειρήνης και της προόδου τούτου του τόπου.

Αυτή τη φορά τιμήθηκαν ο κύριος Δημήτριος Κραββαρίτης και ο Ιωάννης Καλαμίδας.

    

   

   Δημήτριος Κραββαρίτης

 

  

Ο κύριος Δημήτριος Κραββαρίτης γεννήθηκε στο Λόγγο το 1930. Προέρχετε από την πολύτεκνη οικογένεια του Βασίλη και της Βαγγελίτσας Κραββαρίτη. Μεγάλωσε, έζησε και ζει στο Λόγγο. Από νέος ασχολήθηκε με τα κοινά του χωριού μας βοηθώντας τον σύλλογό μας, παίζοντας θέατρο και κάνοντας διάφορες εργασίες στην αρχική διαμόρφωση του παλαιού θεάτρου. Παράλληλα δούλεψε για την οικογένειά του βοηθώντας τον πατέρα του. Το 1964 παντρεύτηκε την συγχωριανή μας Κασσιανή Βασιλοπούλου. Ο κύριος Κραββαρίτης διετέλεσε 24 χρόνια αντιπρόεδρος της τότε Κοινότητας Λόγγου και από τη θέση αυτή βοήθησε το χωριό, το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ, το σχολείο και κατά το τέλος της θητείας του περίπου φτιάχτηκε και το νηπειαγωγείο του Λόγγου. Ήταν 6 χρόνια επίτροπος στην εκκλησία μας τον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου όπου και εργάστηκε με σύνεση και τιμιότητα. Από τότε και χωρίς πλέον την αείμνηστη σύζυγό του Κασσιανή, που απεβίωσε το 2010, αποτραβιγμένος από όλες αυτές τις δραστηριότητες, ζει πλέον ήσυχα ανάμεσά μας.

Ο κύριος Δημήτριος Κραββαρίτης με την σύζυγό του Κασσιανή ... και ανάμεσα στον Λεωνίδα Διαμαντό-
πουλο και την κυρία Δήμητρα Μούκα-Διαμαντοπούλου σε θεατρική παράσταση στην δεκαετία του 1950.

 

   Ιωάννης Καλαμίδας

  

Ο Ιωάννης Καλαμίδας του Δημητρίου γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1925 στο Αιγίτιο Επαρχία Δωρίδας και πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου 2009 στο Λόγγο. Παντρεμένος με την κυρία Αργυρώ Ρόζου απέκτησαν δύο παιδιά, το Δημήτρη Καλαμίδα και την Παρασκευή (Βούλα) Καλαμίδα-Μουρίκη και τέσσερα εγγόνια, την Δήμητρα, τον Γιάννη, την Αργυρώ (Ηρώ) και τον Γιώργο. Ήταν ο μεγαλύτερος γιός από τα δέκα παιδιά του γέρου Δημήτρη Καλαμίδα. Ενήργησε και λειτούργησε σαν κηδεμόνας τους.
Αρετές του ήταν η εργασία, η ειλικρίνεια, η φιλοξενεία, η μεγαλοψυχία, ο αλτρουϊσμός. Έζησε σαν Χριστιανός Ορθόδοξος που τίμησε τις δέκα εντολές. Δημιούργησε πάνω στην πέτρα μια περιουσία για τα παιδιά του.
Ο Ιωάννης Καλαμίδας ασχολήθηκε με τα κοινά γενικά και ιδιαίτερα με το Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας. Δωρητής του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ έδωσε το 1982 το ποσόν των 10.000 δρχ. για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου μας και μετέφερε με το φορτηγό του - το επάγγελμά του ήταν αυτοκινητιστής - και με τα αδέλφια του Κώστα και Γιώργο τις πέτρες για την αποπεράτωση του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.

 

Ο κύριος Δημήτριος Κραββαρίτης, η κυρία Παρασκευή Καλαμίδα-Μουρίκη

και ο κύριος Δημήτρης Καλαμίδας παρέλαβαν από ένα αναμνηστικό.

 

 Κοπή της πίτας

Μετά έγινε η κοπή της πίτας.

 

Ο Ιερέας της ενορίας μας Αιδεσιμότατος Χρήστος Τσούλκας ευλόγισε τη Βασιλόπιτα και την έκοψε μαζί με τους επίτιμους προσκεκλημένους:

 

 

  

Η τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν η κυρία Βασιλική Σακελαρίου.

Το φλουρί αντιστοιχούσε σε μία κολόνια.

 


<- πίσω