Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017 - 9.30 μ.μ. - «Θairος Film Festival»

Προβολή της ταινίας

Kon-Tiki

στο πλαίσιο του Φεστιβάλ υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών που δημιουργούν η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου.
Η ταινία είναι προσφορά της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτο Νορβηγικού Κινηματογράφου.

Στον κινηματογράφο του Πολιτιστικού Κέντρου Λόγγου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    
     

Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου μας, κύριος Ιερόθεος Μουρίκης.

Μετά ο ρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου, κύριος Θεόδωρος Πανουτσόπουλος, μας εξήγησε τον σκοπό της Κινηματογραφικής Λέσχης, η οποία κάνει προβολές από Νοέμβριο 2017 έως Μάρτιο 2018, κάθε Δευτέρα στον Δημοτικό Κινηματογράφο Απόλλωνα, με δωρεάν είσοδο για τα μέλη της Λέσχης.

Η κυρία Μαρία Τσουκαλά καλωσόρισε εκ μέρους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τους θεατές και τους αφιέρωσε το τραγούδι "Τα θερινά σινεμά" του Λουκιανού Κηλαηδόνη:

   ´Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
   μες στα θερινά τα σινεμά
   νύχτες που περνούν
   που δεν θα ξαναρθούν
   μ´ αγιόκλημα και γιασεμιά´

    

 

To Kon-Tiki είναι νορβηγική βιογραφική δραματική ταινία του έτους 2012 για τον ερευνητή και τυχοδιώκτη Thor Heyerdahl και την περιπέτειά του στην εκστρατεία Kon-Tiki του 1947 σε σκηνοθεσία του Joachim Rønning και του Espen Sandberg. Τον πρωταγωνιστή παίζει ο Pål Sverre Valheim Hagen.

Ο Heyerdahl θέλει να αποδείξει ότι οι πρώτοι άνθρωποι στην Πολυνησία ήρθαν πριν από 1500 χρόνια από την Νοτιοαμερική και όχι από την Ασία όπως ήταν η τότε επιστημονική διατριβή. Για να τεκμηριώσει τη θεωρία του, ο Heyerdahl οργανώνει ένα ταξίδι έτσι όπως θα συνέβαινε πριν από 15 αιώνες, χρησιμοποιώντας μόνο τα μέσα και τις δυνατότητες των τότε αποίκων.
Έτσι ξεκινάει με πέντε άλλους άνδρες, τον μηχανικό Watzinger, τους ασυρματιστές Torstein Raaby και Knut Magne Haugland, τον Ετυμολόγο και μάγειρα Bengt Danielson και τον ναύτη και ζωγράφο Erik Hesselberg για την περιπέτεια των 7000 χιλιομέτρων. Εκατόν μία μέρες αργότερα η σχεδία Kon-Tiki ναυαγεί στο νησί Raroia του αρχιπελάγους Tuamotu. Ο Heyerdahl όμως απέδειξε οτι η διαδρομή με μία απλή σχεδία ήταν και τότε δυνατόν να γίνει.

 


<- πίσω