Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 - 9.30 μ.μ. -

Η Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Φ.Ο.Λ. παρουσιάσε

  «Το τάβλι»


του Δημήτρη Κεχαΐδη

στο Θέατρο Φ.Ο.Λ. το Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017 και ώρα 9.30 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ 2,00 ΕΥΡΩ

    

 

Το έργο

Το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη "Το τάβλι" πρωτοανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972 σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν. Φώντας, ο Νικήτας Τσακίρογλου και Κόλιας, ο Γιάννης Μόρτζος. Η πορεία του μέχρι τις μέρες μας και το ότι συνεχίζει να ανεβαίνει στις θεατρικές σκηνές, δείχνει τη δύναμη του έργου. Οι ζωντανοί διάλογοι του Κεχαΐδη πάνω από μια παρτίδα τάβλι φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Δυστυχώς ο συγγραφέας χάθηκε, αλλά το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει την μεταπολεμική νεοελληνική πραγματικότητα με μοναδικό τρόπο.

 

Λίγα λόγια του σκηνοθέτη

Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές της δεκαετίας του 70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας, ο ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας, ο λαχειοπώλης. Μέσα σένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγούν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν τους και το ελπιδοφόρο μέλλον. Μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την οποία αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να την βγάλει καθαρή».

    

 

Θέατρο Λόγγου

Το Θέατρο Λόγγου είναι δημιούργημα του Φ.Ο.Λ. και αναπόσπαστο κομμάτι του. Οι θεατρικές παραστάσεις αρχίζουν από την μακρινή δεκαετία του 1920 και κάνουν μια μεγάλη παύση το 1968, με τελευταία παράσταση «Το γεφύρι της Άρτας».
Η αυλαία του Θεάτρου Λόγγου ξανάνοιξε το 2008 μετά την ίδρυση της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής και με το έργο "Ο μάγος με τα χρώματα". Από τότε παρουσιάζοντας ανελλιπώς έργα μέχρι και σήμερα.
Μια ομάδα μελών του Φ.Ο.Λ., νοσταλγών εκείνων των επιτυχιών του παρελθόντος, που τις ζήσαν στο λυκόφως, επανεκκινεί το 2017 αυτή την δραστηριότητα για να γίνει και πάλι θεσμός, δημιουργώντας θεατρική ομάδα ενηλίκων. Για την επιτυχία αυτή απαιτείται η καθολική συμμετοχή όλου του χωριού στο μέτρο και στο μέσο που μπορεί ο καθένας μας.

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:
    Φώντας: Γιώργος Ροδόπουλος - Κόλλιας: Σταμάτης Θεοχαρίδης

ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ:
    Α. Παπαβασιλείου - Γ. Ροδόπουλος     Κ. Μπουλούμπαση - Α. Ευσταθίου

ΕΠΙΜΕΛΙΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ:
    Ν. Τσαμτσούρης     Γ. Ροδόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΝΤΥΠΩΝ:
    Κ. Μπουλούμπαση - Ν. Τσαμτσούρης - Γ. Ροδόπουλος

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
    M. Δερβίση - Δ. Πρίνου - Δ. Μανωλοπούλου - Ε. Ντούρου -Ι. Μουρίκης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
    Δημήτρης Γιαννόπουλος

Δείτε ένα μικρό βίντεο (00:03:42):    Video in mehreren Browser anzeigen

 


<- πίσω