Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018 - 9:00 μ.μ. - "Πολίτες ενωμένοι - Ποτέ νικημένοι!"

Η Παιδική Θεατρική Σκηνή Λόγγου παρουσίασε στο πλαίσιο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ το θεατρικό έργο

  «Πολίτες ενωμένοι
      Ποτέ νικημένοι!»

της κυρίας Μιλένας Αποστολάκη.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους το Σάββατο, 4 Αυγούστου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Λόγγου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ:
    Μαρία Ντούρου-Σόλμπαχ

ΣΚΗΝΙΚΑ και ΒΙΝΤΕΟ: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:
    Βέρνερ Χαρίλαος Σόλμπαχ     Γεώργιος Σόλμπαχ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ και ΦΩΤΙΣΜΟΣ:
    Μαρία Ντούρου Σόλμπαχ     Μάντικας - Αίγιο, Όλγα Καπετζώνη

 

  

    Η Παιδική Θεατρική Σκηνή του
    ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ
    αφιερώνει αυτήν την παράσταση σε όλα
    τα παιδιά και ιδιαίτερα στα παιδιά του
    ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

  www.hamogelo.gr

 

Πολλοί βοηθήσαν το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ προσφέροντας κάτι από την παρακάτω λίστα:
ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ - ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ WC - ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ - ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ - ΠΑΝΕΣ ΒΡΑΚΑΚΙ Νο 4,5,6 - ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ - ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ - ΣΚΟΥΠΕΣ ΧΕΙΡΟΣ - ΚΟΝΤΑΡΙΑ - ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ - ΣΠΡΕΪ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΑΤΩΝ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΣΠΡΕΪ (DETTOL) - ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΙΑΤΩΝ - ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ - ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ - VETTEX - ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ
Σας ευχαριστούμε πολύ

 

«Πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι!»

Μια διασκευή – ένα δέσιμο δυο έργων. «Οι περιπέτειες των 4 εποχών» της Μαρίζας Γεωργάλου, που ασχολείται με το θέμα της περιβαλλοντικής ισορροπίας και της διαταραχής που έχει προκαλέσει η ανεξέλεγκτη δράση του ανθρώπου και το «Πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι», μια ρεαλιστική ιστορία, της Μιλένας Αποστολάκη για την συναρπαστική προσπάθεια προστασίας της φύσης. Την αξία της ενεργητικής συμμετοχής μας στα κοινά, περνώντας νοήματα ευθύνης και δυναμικής, δίνοντας κίνητρο να γίνουμε ενεργοί πρεσβευτές μιας αρμονικής ζωής στον πλανήτη.
Το έργο προσπαθεί να μυήσει τα παιδιά σε πανανθρώπινες αξίες για το Σεβασμό, την Αρμονία, την Ισορροπία της Φύσης, εκφράζοντας σπουδαία νοήματα για την Συγχώρεση, την Αγάπη και την Αναγνώριση. Να αναδείξει τα ωφέλη που έχουν οι πολίτες όταν λαμβάνουν ενεργό ρόλο, συνειδητή δράση για τη γειτονιά τους ή για το ευρύτερο σπίτι τους, τη Γη.
Μας διηγείται την περιπέτεια του πλανήτη, όταν μια από τις τέσσερις εποχές, το Καλοκαίρι, με παρότρυνση του ανθρώπου, που το χρήζει αυθαίρετα κυρίαρχο επί των εποχών, αρνείται να παραδώσει την σκυτάλη της διαδοχής στο Φθινόπωρο.
Η ισορροπία της φύσης θα διαταραχτεί και ο ίδιος ο άνθρωπος θα γίνει το μεγαλύτερο θύμα της ίδιας του της απάτης, καταντώντας να πρέπει να ζήσει σε ένα πλανήτη από όπου έχουν χαθεί τα χρώματα, η ξεγνοιασιά, η χαρά, η ομορφιά της φύσης, και έχει μείνει μόνο καμένη γη. Αν ο άνθρωπος δεν συνειδητοποιήσει άμεσα τις συνέπειες των επιλογών του, αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και δεν θα υπάρχει επιστροφή.
Η γη έχει γεμίσει σκουπίδια και πλαστικές σακούλες. Και στις πόλεις τα ίδια...Τα σχέδια του Δημάρχου να καταστρέψει το πάρκο της γειτονιάς, κάνουν τον Γιώργο, το Θέμη και τους συμμαθητές τους να πάρουν πρωτοβουλίες, να οργανωθούν, να αγωνιστούν και όλοι μαζί να ανατρέψουν τα σχέδιά του. Φέρνουν αλλαγή και το πετυχαίνουν με τη δύναμη της συμμετοχής τους.

 

Οι Συγγραφείς

Η κυρία Μαρίζα Γεωργάλου γεννήθηκε στο Βόλο τo 1983, κατάγεται από τη Χίο και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και Γλωσσολογία στο Πανεπιστήµιο του Lancaster στη Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, εκπονεί γλωσσολογική έρευνα στους τοµείς της κριτικής ανάλυσης του λόγου και της επικοινωνίας µέσω υπολογιστών. Στον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει κεραµικά και συλλέγει παραµύθια.

    

 

Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Κατάγεται από την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνης. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Μιλένα Αποστολάκη είναι πολιτικός, δικηγόρος, πρώην βουλευτής και συγγραφέας. Αρθρογραφεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Το 2014 έγραψε το βιβλίο Πολίτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά και το έχει προλογίσει ο Κώστας Χρυσόγονος. Άλλα έργα της: «Οι Αταίριαστοι», «Το τέλος της Μεταπολίτευσης».

    

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

(Μεγέθυνση: αριστερό κλικ)


Άγγελος Γεωργουδάκης
ως αφηγητής

Αλέξης Μπούνας
ως καλοκαίρι και Γιώργος/μαθητής

Βασίλης Κολοκυθάς
ως άνθρωπος και Μάνος/μαθητής

Κωνσταντίνα Αγραπιδάκη
ως μητέρα του Γιώργου

Γεωργία Ξυδιά
ως φθινόπωρο, δασκάλα καλλ/κών
και περαστική κυρία

Αλεξάνδρα Γεμιχοπούλου
ως καλοκαίρι και Θέμις/μαθήτρια

Νεκτάριος Ξυδιάς
ως χειμώνας και Κώστας/μαθητής

Παναγιώτα Χριστοπούλου
ως άνοιξη και Λήδα/μαθήτρια

Μεταξία Γαλάνη
ως καλοκαίρι και Αλίκη/ μαθήτρια

Νίκη Σκουλάτου
ως καλοκαίρι, Νίκη/μαθήτρια και Γη

Βίκυ Φερφέλη
ως φθινόπωρο και δασκάλα

Εβελίνα Μπούνα
ως άνοιξη και διευθύντρια σχολείου

Γεώργιος Ντούρος
ως Πρόεδρος Δημοκρατίας

Γεώργιος Καλαμίδας
ως χειμώνας, γραμματέας,
φύλακας του πάρκου και Θέμης/μαθητής

Όλγα Καπετζώνη
ως δημοσιογράφος (φωνή)

Στεΐση
ως σκύλος της περαστικής κυρίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ και ΜΟΥΣΙΚΗΣ:
Γεώργιος Σόλμπαχ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ:
Μαρία Ντούρου-Σόλμπαχ

 

Ο πρόεδρος του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ" κύριος Ιερόθεος Μουρίκης καλωσόρισε και καλησπέρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους θεατές.
Ανέφερε την πορεία της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Ομίλου και πως αυτή πρέπει να πιστωθεί στη Μάρω Ντούρου και στο Βέρνερ Σόλμπαχ που κάνουν θεατρικές παραστάσεις εδώ και 12 χρόνια με ιδιαίτερο περιεχόμενο και πάντα με μηνύματα.

Είπε λίγα λόγια για τη διασκευή των δυο έργων. Το πρώτο που αναφερόταν στην ισορροπία του περιβάλλοντος και στην παρέμβαση του ανθρώπου και το δεύτερο έργο της συμπολίτισσάς μας Μιλένας Αποστολάκη, το "Πολίτες ενωμένοι Ποτέ νικημένοι" που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία με το μήνυμα της προσωπική ευθύνης και της συμμετοχής μας στα κοινά.

Κατόπιν, ευχαρίστησε τα παιδιά που συμμετείχαν ως συντελεστές στην παράσταση. Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς και τον Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.), που έχει βάλει πλώρη να καταργήσει την πλαστική σακούλα. Για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια το Δ.Σ. του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ πήρε την απόφαση να μοιράσει μετά την παράσταση επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στους θεατές.

    
Τέλος αναφέρθηκε στις ρίζες της Μιλένας Αποστολάκη, καλησπερίζοντας την μητέρα και την αδελφή της που ήταν παρούσες. Έκανε μια αναφορά στην οικογένεια Βασιλοπούλου και στο έργο της γιαγιάς της, Ελένης Βασιλοπούλου που η προσφορά της στη θεατρική ομάδα του Λόγγου έπαιξε σημαντικό ρόλο. Το 1949 ήταν υποβολέας και επειδή δεν υπήρχαν τότε φωτοτυπικά μηχανήματα έκανε η ίδια την αντιγραφή των ρόλων των ηθοποιών και τους τα μοίραζε. Δηλαδή υπάρχει είπε, μια ιστορία εδώ και είναι τιμή όλων μας.

Υπενθύμισε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συλλόγου και ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν για ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Δείτε και ένα μικρό βίντεο (00:03:21):

Video in mehreren Browser anzeigen

 


<- πίσω