Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

«Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης» - 16 Δεκεμβρίου 2018

  

Με βαθύ συναίσθημα προς τον συνάνθρωπο ο

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ

πραγματοποίησε το

 
«Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης»

στην πλατεία του χωριού στης 16 Δεκεμβρίου 2018 μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στο παζάρι πουλήθηκαν διάφορες xριστουγεννιάτικες χειροποίητες δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ.

Ο Φιλοπροοδευτικός Όμιλος Λόγγου μετά το Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης, διέθεσε τα χρήματα που εισπράχθηκαν στο Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. Αιγίου και στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Αιγίου.

    

  

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ./Α.μ.Ε.Α. Αιγίου είναι ένα Σωματείο Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό. Συστάθηκε το 1997 κυρίως από γονείς ατόμων με αναπηρίες με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Κέντρο ημερήσιας φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης στο Αίγιο.Τίποτα παρόμοιο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε στην περιοχή μας και τα «παιδιά» μας (όπως τα ονομάζουμε) παρέμεναν στα σπίτια τους χωρίς να αξιοποιούν τις δυνατότητες τους.

(www.ekame.gr)

    

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

Το όνειρο του 10χρονου Ανδρέα έγινε πραγματικότητα και σήμερα ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα: το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

    

Μέχρι σήμερα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας, έχουν βρει λύση.

Ο Οργανισμός στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών.

Τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young.

(www.hamogelo.gr)

 

 

 


<- πίσω