Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

 

Το Δ.Σ. του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ διοργάνωσε σε συνεργασία με το γραφείο MATTHEOS-TOURS - Αίγιο ΕΚΔΡΟΜΗ στο

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και Κέντρο Πολιτισμού ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ

την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018.

Κόστος συμμετοχής: 13,00 ΕΥΡΩ ανά άτομο

Αναχώρηση από το Λόγγο 7.30 π.μ.

Η τιμή περιλάμβανε την μετακίνηση με πολυτελές πούλμαν καθώς και τη ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης. Δεν περιλάμβανε την είσοδο στο μουσείο (Γενική είσοδος: 5,00 ΕΥΡΩ).

    

 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
   Δέσποινα Μανωλοπούλου, Τηλ. 6984 14 2411
   Δήμητρα Πρίνου-Τσαμτσούρη, Τηλ. 6984 14 2411
   Ελένη Ντούρου, Τηλ. 6984 14 2411

Με τη δήλωση συμμετοχής θα καταβάλλονται τα 13,00 ΕΥΡΩ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από Λόγγο 7.30 π.μ., άφιξη στην Αθήνα και στη συνέχεια επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα στη πόλη. Κατόπιν επίσκεψη στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, περιήγηση και απογευματινός καφές. Αναχώρηση για Λόγγο.

 

¨Ωρα 7.30 π.μ. ξεκίνησε το πούλμαν και μετά από έναν καφέ στα Μέγαρα φτάσαμε στον προορισμό μας, στο
Νέο Μουσείο της Ακρόπολης των Αθηνών.

 

Το MΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.

Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουλίου 2009. Στις 20 Ιουλίου του 2009, πραγματοποιήθηκαν, μεγαλοπρεπώς, τα εγκαίνια του μουσείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία του Προέδρου της ΕΕ και πλήθους ξένων ηγετών. Ο τότε Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σε μια συμβολική κίνηση, που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, τοποθέτησε κομμάτι μαρμάρου που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανού, σε μετόπη του Παρθενώνα. Η κίνηση αυτή συμβόλισε το ελληνικό αίτημα για επανένωση των μαρμάρων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήδη το 1989 η τότε Υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη σύνδεσε την πολιτική της με την απαίτηση της επιστροφής των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο.

Στο μουσείο εκτίθενται περίπου 4.000 αντικείμενα σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

 

 

Στο ΜΟΥΣΕΙΟ είχαμε μια εξαιρετική ξενάγηση από την ξεναγό κυρία Λίλα Πετυχάκη. Μας ταξίδεψε με το δικό της μοναδικό τρόπο και θαυμάσαμε τα αρχαιολογικά ευρήματα και τους θυσαυρούς από το αριστούργημα της Ακρόπολης.

 

    Λίλα Πετυχάκη

    Διπλωματούχος ξεναγός
    Γαλλικά - Ελληνικά

    6945 1509 38
    petychakiageliki@gmail.com

    

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού

«ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ»

είναι πολυχώρος συνολικής έκτασης 210.000 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και πάρκο αστικού τύπου και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έκανε δωρεά 630.000.000 ευρώ και η συνολική του αξία εκτιμάται γύρω στα 3.000.000.000 ευρώ.

Το οικοδόμημα και το πάρκο βρίσκονται στον Φαληρικό όρμο, υπαγόμενο διοικητικά στο Δήμο Καλλιθέας.

    

Το 2006 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατασκευάσει σε περιοχή του ελληνικού δημοσίου τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και ένα εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πάρκο που θα φέρει το όνομα "Σταύρος Νιάρχος". Ύστερα από συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου του παλαιού ιπποδρόμου στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα, συνολικού εμβαδού 240.000 τετραγωνικών μέτρων. Από αυτά τα 210.000 τετραγωνικά μέτρα ορίστηκαν για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα υπόλοιπα 30.000 τετραγωνικά μέτρα για τη δημιουργία δημοτικού αθλητικού πάρκου για τον Δήμο Καλλιθέας.

Τον Μάρτιο του 2009 το Ίδρυμα υπέγραψε σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του ΚΠΙΣΝ και λίγους μήνες αργότερα κυρώθηκε με νόμο από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με αυτή το ίδρυμα ανέλαβε την χρηματοδότηση του συνολικού έργου, ενώ μετά την παράδοση του έργου στο ελληνικό κράτος, το τελευταίο θα αναλάμβανε τον πλήρη έλεγχό του, όπως και έγινε.

 

 


<- πίσω