Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

 

      

 

Παιδική Θεατρική Σκηνή του Φ.Ο.Λ.
στο
Συλλόγο του Ε.Κ.Α.Μ.Ε./Α.μ.Ε.Α. ΑΙΓΙΟΥ

Η Παιδική Θεατρική Σκηνή του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ" παρουσίασε υπό τη διεύθυνση της Κυρίας Μαρίας Ντούρου-Σόλμπαχ μια διασκευή των έργων "Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" (A Christmas Carol) του Καρόλου Ντίκενς.

Με σεβασμό και πολύ αγάπη για τον συνάνθρωπο η Παιδική Θεατρική Σκηνή Λόγγου έκανε μια επισκέψη στο Ε.Κ.Α.Μ.Ε., φέροντας μικρά δωράκια και διασκεδάζοντας τα "παιδιά" του Ε.Κ.Α.Μ.Ε. με μια μικρή θεατρική παράσταση.

 

... δείτε φωτογραφίες:

 

      

Ανοιχτές καρδιές…

ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε στις 22/12/2019 από Proti Online:

... Η μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αφού όλοι στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. είχαν την τύχη να υποδεχθούν μια πολυπληθή ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων οι οποίοι μήνες τώρα οργάνωναν αυτή την επίσκεψη και κατάφεραν πραγματικά να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να πετύχουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα: θέατρο (από την παιδική σκηνή του Φιλοπροοδετικού Ομίλου Λόγγου) τη διασκευή «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα και ο θείος Σκρουτζ», γλυκά (προσφορά κ. Δημητρίου Γεωργίου Καλαμίδα), δώρα, τυπωμένες ομαδικές φωτογραφίες (προσφορά κας Ελένης Ντάλλα & Κου Ιωάννη Γεωργουδάκη) ,ημερολόγια (προσφορά Γεωργίου Σόλμπαχ) και οικονομική ενίσχυση από όλους αυτούς τους ανθρώπους που δικαιωματικά θα πρέπει να αναφερθούν ονομαστικά: Παπαθανασίου Καλλιόπη, Οικ.Δημητρίου Γαλάνη, Οικ.Παναγή Μιχαλάτου, Οικ.Βασιλείου Ξυδιά, Κα Αλέκα & Κος Αντώνης Κυρίτσης, Κα Μαρία Ντούρου- Σόλμπαχ & Κος Βέρνερ Χαρίλαος Σόλμπαχ, Οικ.Κων/νου Κολοκυθά, Οικ.Σταύρου Δημακόπουλου, Οικ. Νίκου Ράπη, Κα Άντα Ηλιοπούλου και Οικ. Σπύρου Σακελλαρόπουλου.

Οι μικροί ηθοποιοί ήσαν οι : Γεωργία Ξυδιά, Μαριέτα Μιχαλάτου, Μεταξία Γαλάνη, Άννα Λιακοπούλου, Ελένη Ράπη, Ιωάννης Σακελλαρόπουλος, Γεώργιος Σακελλαρόπουλος, Βασίλειος Κολοκυθάς και Ανδρέας Μιχαλάτος. ...

΄΄Οι ευχαριστίες από τους ανθρώπους του Ε.Κ.Α.ΜΕ. μοιάζουν μικρές μπροστά σε τόση ευαισθησία. Η υπόσχεση όμως για συνέχιση του δύσκολου έργου ίσως να είναι η πραγματική ανταμοιβή τους. Η αγάπη όταν δίνεται σε ανθρώπους που δεν την «φιλτράρουν» αλλά ανοίγουν την καρδιά τους και την δέχονται έτσι απλά, επιστρέφεται πίσω μεγεθυμένη και έχει δύναμη… πολλή… Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας…΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Κέντρου.

 

Πριν την παράσταση οι γονείς και φίλοι, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.Μ.Ε./Α.μ.Ε.Α.

 

  

Η ίδρυση του Συλλόγου του Ε.Κ.Α.Μ.Ε./Α.μ.Ε.Α. ΑΙΓΙΟΥ το 1997 ήταν αποτέλεσμα της ενεργοποίησης μια ομάδας γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες και ευαισθητοποιημένων φίλων τους, οι οποίοι διαπίστωσαν την έλλειψη - σε τοπικό επίπεδο - ενός ειδικευμένου φορέα.

Σκοπός του Συλλόγου ήταν η δημιουργία ενός προτύπου Εκπαιδευτικού Κέντρου για άτομα με αναπηρίες-νοητική υστέρηση. Έτσι από το Νοέμβριο του 1998 άρχισε να λειτουργεί το ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ ως Κέντρο Διημέρευσης, στο οποίο φοιτούν σήμερα αγόρια και κορίτσια άνω των 18 ετών που προέρχονται από τον Δήμο Αιγίου και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας.

    

Επιδίωξη του Συλλόγου του Ε.Κ.Α.Μ.Ε./Α.μ.Ε.Α. είναι η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες ώστε να αναπτύξουν όλες τις δεξιότητές τους και η κοινωνικοποίηση τους με την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου. Σε αυτό θα συμβάλλουν:

    • Η επέκταση των εγκαταστάσεων του Κέντρου Διημέρευσης. Ήδη έχει αγοραστεί οικόπεδο και έχει εκδοθεί η άδεια οικοδομής για τη δημιουργία νέων μεγαλύτερων και πληρέστερων εγκαταστάσεων.
    • Η δημιουργία πρότυπης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης η οποία θα υλοποιηθεί στο προαναφερόμενο οικόπεδο.
    • Μόνιμο εκθετήριο των δημιουργιών-κατασκευών, το οποίο θα λειτουργεί υπό την επίβλεψή μας από άτομα με ειδικές ανάγκες.
    • Η δημιουργία ειδικά εξοπλισμένων κατασκηνώσεων για άτομα με ιδιαιτερότητες στην περιοχή μας.
    • Η απόκτηση ενός πούλμαν 30 θέσεων με προδιαγραφές μεταφοράς ατόμων με κινητικά προβλήματα.

http://www.ekame.gr

 

Βίντεο (00:24:08):
Ενημέρωση στους φίλους και γονείς των παιδιών της
Παιδικής Θεατρικής Σκηνής Λόγγου,
που παρεβρέθηκαν στην παράσταση.

Video in mehreren Browser anzeigen

 


<- πίσω