Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Κυριακή
2 Αυγούστου 2020 - 9.00 μ.μ.

Η παράσταση ακυρώθηκε!

Η Παιδική Θεατρική Σκηνή του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ Ο ΒΥΡΩΝ" παρουσιάζει το έργο

«Οι Ηλίθιοι»

του Νιλ Σάιμον την Κυριακή , 9 Αυγούστου 2020 στις 9.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Λόγγου.

    

 

Ο συγγραφέας

Ο Νιλ Σάιμον, γεννημένος στις 4 Ιουλίου του 1927 είναι Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της κωμωδίας στην αμερικανική λογοτεχνική ιστορία. Έχει γράψει πάνω από τριάντα θεατρικά έργα και σχεδόν ίδιο αριθμό σενάρια ταινιών.
Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει λάβει περισσότερα Oscar και Tony υποψηφιότητες από κάθε άλλο συγγραφέα, πολλοί θεωρούν ότι έχει υποτιμηθεί ως θεατρικός συγγραφέας κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, επειδή έγραψε κωμωδίες παρά δράμα.

Ο Νιλ Σάιμον πέθανε στις 26 Αυγούστου 2018.

Το έργο

Το έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον είναι μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ, στα τέλη του 1800.
Ο Νιλ Σάιμον μέσα από αυτό το αστείο και διαφορετικό του έργο κατορθώνει να θίξει θέματα εξαιρετικά σύγχρονα. Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, o εκφοβισμός και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης, ο σεβασμός και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες.


<- πίσω