Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020, 9.00 μ.μ.

Το Θέατρο Λόγγου του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ Ο ΒΥΡΩΝ" παρουσίασε στο πλαίσιο του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020 το θεατρικό έργο

«ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ»

του Αρκά την Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Θέατρο Φ.Ο.Λ. του Πολιτιστικού Κέντρου Λόγγου.

    

Ο συγγραφέας

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα - πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο «Ισοβίτης» έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμάνικα, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και τα θεατρικά έργα:
  • «Εχθροί Εξ Αίματος» - 2007
  • «Βιολογικός Μετανάστης» - 2011
  • «(Επίτομο) Επείγοντα περιστατικά»

Αρκάς σημαίνει Αρκάδιος ή κάποιος από την επαρχία Αρκαδίας. Ωστόσο, το πραγματικό ονοματεπώνυμο του Αρκά είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός, απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ.

Το έργο «Εχθροί Εξ Αίματος»

Μετά από ένα ατύχημα ο Εγκέφαλος πέφτει σε κώμα. Τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα, χτυπημένα κι αυτά και χωρίς ηγεσία, ορίζουν μια συνάντηση για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Στη συνάντηση έρχονται πρώτα το Παχύ και το Λεπτό Έντερο και αρχίζουν να συζητούν για το επεισόδιο, διαφωνώντας έντονα.

    

 

δείτε ένα απόσπασμα βίντεο (00:01:51):

Video in mehreren Browser anzeigen


<- πίσω