Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 - 8.30 μ.μ.

Το Θέατρο Λόγγου του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ" παρουσίασε το θεατρικό έργο

«Ραντεβού στο σπίτι μου»

του Νίκου Ζώρη το Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Αιγίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ 5,00 ΕΥΡΩ

    

 

   ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
   ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗΣ
   ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΡΙΝΟΥ ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ
   ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
   ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Φ.Ο.Λ.
   ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Φ.Ο.Λ.
   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: ΒΕΡΝΕΡ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΟΛΜΠΑΧ
   ΉΧΟS ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟS: ΦΩΤΗΣ ΜΑΝΤΙΚΑΣ
   ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: ALESSANDRO DE MARTINO

 

Το Θέατρο Λόγγου είναι δημιούργημα του Φ.Ο.Λ. και αναπόσπαστο κομμάτι του. Οι θεατρικές παραστάσεις αρχίζουν από την μακρινή δεκαετία του 1920 και κάνουν μια μεγάλη παύση το 1968, με τελευταία παράσταση «Το γεφύρι της Άρτας».

Η αυλαία του Θεάτρου Λόγγου ξανάνοιξε το 2008 μετά την ίδρυση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ και με το έργο "Ο μάγος με τα χρώματα".

Το 2017, μια ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ επανέλαβε τη θεατρική παράδοση και τη συνεχίζει μαζί με την ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ μέχρι σήμερα.

Η θεατρική ομάδα Ενηλίκων παρουσίασε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μια παράσταση εκτός Λόγγου με μεγάλη επιτυχία, ως άξιοι συνεχιστές των πρωτεργατών του Θεάτρου Λόγγου.

    

Ο συγγραφέας

Ο Νίκος Ζώρης γεννήθηκε το 1955 στο Αγρίνιο και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη Αττικής. Είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    

Ο Ζώρης άσκησε το επάγγελμα του τραπεζικού επί 35ετία. Από πολύ νέος είχε αρχίσει να δείχνει την κλίση στη λογοτεχνία, στη μουσική, στο θέατρο και στον αθλητισμό, δραστηριότητες με τις οποίες καταπιάστηκε από τότε ενεργά και με πάθος. Έχει εκδώσει 14 λογοτεχνικά βιβλία (ποίηση και πεζογραφία). Λογοτεχνικά έργα του έχουν βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το 1982 δημιούργησε το επταμελές ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα ελληνικής λαϊκής & δημοτικής μουσικής "Ζόρικη Κομπανία". Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Από το 1987 ασχολείται με την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία. Ως ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει λάβει μέρος στο ανέβασμα πολλών θεατρικών έργων με διάφορους θεατρικούς θιάσους. Θεατρικά του έργα παίζονται από διάφορες θεατρικές ομάδες. Κατά καιρούς διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες καλλιτεχνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις οι οποίες, κατά γενική ομολογία, σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Το έργο «Ραντεβού στο σπίτι μου»

Το θεατρικό έργο "Ραντεβού στο σπίτι μου" είναι μια φαρσοκωμωδία που έχει ως θέμα τις συζυγικές απιστίες των ανδρών και τις αιτίες που τις προκαλούν.

Οι άνδρες, σε όποια ηλικία κι αν φτάσουν, δεν παύουν να συμπεριφέρονται και να αντιδρούν σαν παιδιά. Παραμένουν παιδιά στις σκέψεις τους, στις επιθυμίες τους, στους ενθουσιασμούς τους, στις απογοητεύσεις τους, στις παρορμήσεις τους, στις επιπολαιότητες τους, στις ανασφάλειές τους, στις ερωτικές τους ανησυχίες.

Το έργο αναφέρεται σε δύο φίλους, τον Αντώνη και τον Λευτέρη, οι οποίοι αρχίζουν κάποια στιγμή να αναζητούν την ερωτική περιπέτεια με άλλες γυναίκες με σκοπό να σπάσουν την ανία και τη μονοτονία που νιώθουν να υπάρχει στη ζωή τους και στο γάμο τους, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους.

    

Φροντίζουν όμως, οι εξωσυζυγικές τους σχέσεις να έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα και βαθιά μέσα τους πιστεύουν ότι πάνω απ όλα είναι η οικογένειά τους. Περνώντας και οι δύο μια κρίση ηλικίας, ψάχνουν για αυτοεπιβεβαίωση. Επιζητούν την περιπέτεια όχι τόσο για το σεξ όσο κυρίως γιατί τους αρέσει όλο αυτό το σκηνικό, δηλαδή η προετοιμασία για να συναντηθούν με κάποια γυναίκα, η αγωνία, το φλερτάρισμα. Η αυτοπεποίθηση που αντλούν απ όλη αυτή τη διαδικασία, φαίνεται να έχει σ αυτούς μεγαλύτερο αντίκτυπο απ ό,τι η σαρκική ευχαρίστηση.

Και κάποια στιγμή, ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Λουκάς, καταπιεσμένος οικογενειάρχης και άπειρος με τις γυναίκες, θα επιθυμήσει να πάρει κι αυτός μέρος στις ερωτικές περιπέτειες που μαθαίνει ότι έχουν οι δύο φίλοι του, ο Αντώνης και ο Λευτέρης, προκειμένου να ξεφύγει λίγο από την γκρίνια και τη ζήλια της αυταρχικής γυναίκας του της Σούλας.

Και εκεί μπαίνουν στο παιχνίδι τρεις γυναίκες-ερωμένες, μία εκ των οποίων προορίζεται για τον Λουκά. Πρόκειται για μια νεαρή χήρα, τη Τζούλια, η οποία είναι ναζιάρα, αφελής, ονειροπόλα, πολυλογού και περίεργη. Στη συνέχεια ακολουθούν κωμικές καταστάσεις με απροσδόκητες συναντήσεις, μπερδέματα, ανατροπές, παρεξηγήσεις, αποκαλύψεις.

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ


ΜΑΡΩ ΚΑΠΕΤΖΩΝΗ
ως ΣΟΥΛΑ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
ως ΛΟΥΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ως ΑΝΤΩΝΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ
ως ΒΙΚΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
ως ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΚΛΑΡΑ ΡΑΣΠΟΠΗ
ως ΑΘΗΝΑ

ΠΟΠΗ ΚΕΠΕΝΟΥ
ως ΤΖΟΥΛΙΑ

ΝΙΚΗ ΡΑΠΤΗ
ως ΡΟΖΑ

ΒΙΚΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ
ως ΜΕΛΙΝΑ

                ΦΩΝΗ ΠΕΘΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΡΙΝΟΥ ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την παράσταση:

Ο πρόεδρος του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ, κ. Ιερόθεος Μουρίκης, και ο σκηνοθέτης, κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος.

... και εδώ ένα βίντεο κλιπ:

Video in mehreren Browser anzeigen


<- πίσω