Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου "Ο ΒΥΡΩΝ" σας καλοσωρίζει στο δικτυακό τόπο του.
Η ιστοσελίδα του Ομίλου μας, επιτελεί ένα διπλό έργο. Από τη μια, καλύπτει ένα κενό στην άμεση επικοινωνία με τους πολίτες. Απ`την άλλη, προσφέρει την έγκυρη και άμεση ενημέρωση σχετικά με τις γενικότερες δράσεις και την πολιτιστική του ταυτότητα μέσα από ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων και εκδηλώσεων που συμμετοχή έχουμε όλοι μας.
Η ιστοσελίδα μας φιλοδοξεί να γίνει ο μοχλός, που θα ωθήσει στην βελτίωση και στην επέκταση του αρχικού σκοπού των Ιδρυτών του Ομίλου μας. Θέλει να γίνει γνωστός και προσιτός σε όλους. Σαν σελίδα από το βιβλίο ιστορίας του τόπου μας, που αρνείται πεισματικά να παλιώσει.

                                                        Καλώς ήλθατε

 

Αγαπητέ αναγνώστη,

στην ιστοσελίδα που βλέπεις, θα βρείς όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα, για να ξεκινήσεις το ταξίδι της γνωριμίας σου με το χωριό μας, το Λόγγο, που μαζί με άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Συμπολιτείας, το καθιστούν κόσμημα του Κορινθιακού.

Η ιστοσελίδα αυτή είναι καρπός του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου ( Φ.Ο.Λ) και των μελών του που στέκονται αρωγοί όλων αυτών των πρωτοβουλιών, στην κοινή προσπάθεια να διασωθεί, προβληθεί, αναπτυχθεί και διατηρηθεί η μοναδικότητα και η ιστορία του χωριού μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου ( Φ.Ο.Λ.) σαν ένα πετράδι μνήμης, τιμής αλλά και συνέχειας ... αφιερώνει τούτη την ιστοσελίδα στους πρωτοπόρους ... που υπέγραψαν στις 13 Απρίλη του έτους 1924 το πρώτο καταστατικό της Ιδρύσεως του Φιλοπροοδευτικού Ομίλου Λόγγου "Ο ΒΥΡΩΝ" και στους Ιδρυτές της Θεατρικής Σκηνής Λόγγου.

Με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης στην ιστορία του Λόγγου, που έζησε και έπλασε την ταυτότητά του από την αλιεία, την αγροτική, το εμπόριο, τους τεχνίτες, τους διδασκάλους και ιερείς, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους διανοούμενους ...
θα θέλαμε να αφιερώσουμε επίσης αυτή την ιστοσελίδα σε όλους τους συγχωριανούς μας, σε όλους εμάς, που είχαμε από έναν ψαρά, αγρότη, έμπορο, τεχνίτη, δάσκαλο, ιερέα, επιστήμονα, καλλιτέχνη, διανοούμενο, στις οικογένειές μας, που έγινε εργάτης στο βωμό της Δημιουργίας και της Προόδου.

Οι εκδηλώσεις στον τόπο μας στη διαδρομή των χρόνων, δίνουν συνέχεια στα ήθη και στα έθιμα, στις παραδόσεις του χωριού μας, που ο πολιτιστικός μας όμιλος ως θησαυροφυλάκειο φυλάσσει. Κάθε χρόνο ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας) και τον Φ.Ο.Λ. (Φιλοπροοδευτικό Ομιλο Λόγγου) διοργανώνουν Πολιτιστικές εκδηλώσεις με μουσικές βραδιές, Θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις Καραγκιόζη κ.α. Διασκεδάστε, με το γεμάτο κέφι και ζωντάνια φεστιβάλ Καρναβαλιού καθώς και το Πασχαλινό ξεφάντωμα την δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην πλατεία του χωριού.

Απολαύσετε παραδοσιακούς χορούς, απο τα δύο χορευτικά τμήματα του Φ.Ο.Λ. Μικροί και μεγάλοι μας ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας, μοναδικά, έτσι όπως αυτοί ξέρουν.

Τι να μην ξεχάσετε :
      - Να δείτε την Ανατολή του ήλιου στη θάλασσα...
      - Να περπατήσετε μια νύχτα με φεγγάρι πλάι στην ακροθαλασσιά...
Απέραντη σαν τη θάλασσά του...
      ... η αγάπη μας για το χωριό μας και σαν την αύρα της...
      ... ατελείωτες οι ευχές μας για ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ
      στους επισκέπτες του που είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ:

• η κυρία ΠΡΙΝΟΥ-ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (πρόεδρος),
• ο κύριος ΠΑΛΑΙΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (αντιπρόεδρος),
• η κυρία ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ(γεν. γραμματέας),
• η κυρία ΝΤΟΥΡΟΥ-ΣΟΛΜΠΑΧ ΜΑΡΙΑ (ταμίας),
• ο κύριος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,
• ο κύριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
   και • ο κύριος ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ (μέλη).

 

(τελευταία ενημέρωση: Απρίλιος 2024)

 


 

<- πίσω