Φ.Ο.Λ. - ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ"


ΕΚΔΗΛΩΣΕIΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΓΓΟΥ

 

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ΜΑΝΗ και ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - Παρασκευή 27 Μαΐου έως Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΟΓΓΟΥ "Ο ΒΥΡΩΝ" διοργάνωνσε σε συνεργασία με το γραφείο MATTHEOS-TOURS - Αίγιο

ΕΚΔΡΟΜΗ στη
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ΜΑΝΗ και ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

από Παρασκευή, 27 Μαΐου έως Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

    

Κόστος συμμετοχής: 120 €/άτομο.

Στην τιμή περιλαμβάνονταν η μετακίνηση με πολυτελές πούλμαν,
τα έξοδα διαμονής στο ξενοδοχείο"Stavros tou Notou", στο Μαυροβούνι Γυθείου, με πρωινό.
Δεν περιλαμβάνονταν ο φόρος διαμονής (νόμος 4839/2016)
και τα εισιτήρια του πλοίου από και προς την Ελαφόνησο.

 

Πρόγραμμα εκδρομής 27 Μαΐου έως 29 Μαΐου 2022
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ, ΜΑΝΗ και ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο πηγάδι στις 7.00 π.μ. και αναχώρηση από το Λογγό για τη Μονεμβασιά. Οδήγηση μέσω Κορίνθου και Τρίπολης με στάση στο Αρτεμίσιο για μικρή ανάπαυση και πρωινό καφέ. Στη συνέχεια το ταξίδι συνεχίστηκε στη Σπάρτη, τους Μολάους και τη Μονεμβασιά. Γεύμα στη Μονεμβασιά και περιήγηση στην κάτω και πάνω πόλη.

Το απόγευμα οδηγήσαμε στο Γύθειο, όπου κάναμε μια σύντομη στάση για έναν απογευματινό περίπατο.

      Γύθειο                     διαβάστε περισσότερα ...

Αργότερα επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας στο Μαυροβούνι. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο σε μια από τις τοπικές ταβέρνες.

      Μαυροβούνι            διαβάστε περισσότερα ...

Σάββατο 28 Μαΐου 2022 Λακωνική Μάνη

Μετά το πρωινό, ξεκινήσαμε την περιήγησή μας στα χωριά της αποσκερής Μάνης, ξεκινώντας από το Γύθειο, την Αρεόπολη και στη συνέχεια νότια προς τον Γερολιμένα, τη Βάθεια και το Πόρτο Κάγιο.

            Γερολιμένα                                                                         Πόρτο Κάγιο

            Γερολιμένα                                                                         Πόρτο Κάγιο

Στη διαδρομή κάναμε σύντομες στάσεις για να θαυμάσουμε την άγρια φύση της Μάνης και τους επιβλητικούς πύργους της. Γεύμα στη γραφική Αρεόπολη και απογευματινός καφές στο Λιμένι.

            Αρεόπολη                                                                                     Λιμένι

      Αρεόπολη            διαβάστε περισσότερα ...
      Λιμένι                  διαβάστε περισσότερα ...

Επιστροφή στο Μαυροβούνι για δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 29 Μαΐου 2022 Ελαφόνησος

Μετά το πρωινό φύγαμε από το ξενοδοχείο και ακολουθήσαμε το δρόμο προς Νεάπολη - Πούντα για να πάρουμε το καραβάκι για την Ελαφόνησο.

Εκεί απολαύσαμε το ούζο μας και γευματίσαμε στις ψαροταβέρνες του νησιού. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το Λογγό με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Πολλές ευχαριστίες στην κυρία Δέσποινα Μανωλοπούλου για την οργάνωση της εκδρομής!

 

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Η Μονεμβάσια ή Μονεμβασία ή Μονεμβασιά, γνωστή στους Φράγκους ως Μαλβαζία, είναι μια μικρή ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου, της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς, στο Νομό Λακωνίας. Είναι περισσότερο γνωστή από το μεσαιωνικό φρούριο, επί του ομώνυμου "Βράχου της Μονεμβασίας", που αποτελεί στην κυριολεξία μικρή νησίδα που συνδέεται με γέφυρα σε σχηματιζόμενο λαιμό συνολικού μήκους 400 μέτρων με τη σημερινή παράλια κατ΄ έναντι πόλη επί της λακωνικής ακτής. Από γεωφυσικής απόψεως αποτελεί ένα τόμπολο (tombolo). Στα διασωθέντα κτήρια και τις δομές στο κάστρο περιλαμβάνονται αμυντικές κατασκευές του εξωτερικού κάστρου και αρκετές μικρές βυζαντινές εκκλησίες.

Το όνομά της είναι σύνθετη λέξη, που προέρχεται από τις δύο ελληνικές λέξεις Μόνη και Έμβασις. Πολλές από τις οδούς είναι στενές και κατάλληλες μόνο για τους πεζούς. Ο κόλπος της Παλαιάς Μονεμβασίας βρίσκεται στο Βορρά. Το παρωνύμιο της Μονεμβασίας είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ.

Μπαίνοντας στην πόλη ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στη Κεντρική Πλατεία με το παλαιό κανόνι και την Εκκλησία του Ελκομένου Χριστού.

Ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος καταγόταν από τη Μονεμβασία, όπου και βρίσκεται σήμερα ο τάφος του.

Η παλαιά πόλη έχει 90 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

    

      Μονεμβασιά            διαβάστε περισσότερα ...

MANΗ

Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Γεωγραφικά η κυρίως Μάνη ή Μέσα Μάνη, όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Η Μέσα Μάνη διακρίνεται με βάση την κατά μήκος κορυφογραμμή στην Ανατολική Μάνη ή προσηλιακή Μάνη, που βλέπει προς το Λακωνικό Κόλπο και στη Δυτική Μάνη ή απόσκερη ή αποσκιερή Μάνη, που βλέπει στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Βορειότερα της Δυτικής Μάνης, δηλαδή από την περιοχή της Καρδαμύλης, βρίσκεται η Μεσσηνιακή Μάνη, ή όπως την αποκαλούν τοπικά η Έξω Μάνη. Ο διαχωρισμός αυτός διακρίνεται και στα επίθετα των κατοίκων, όπου κατά κανόνα της μεν Λακωνικής Μάνης καταλήγουν σε -άκος και στη Μεσσηνιακή Μάνη σε -έας.

    

      Μάνη            διαβάστε περισσότερα ...

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Το σμαραγδένιο νησί της Πελοποννήσου

Η σαγηνευτική Ελαφόνησος, των τυρκουζάζ κρυστάλλινων νερών και των απέραντων χρυσαφένιων παραλίων, είναι έτοιμη να γοητεύσει τον κάθε επισκέπτη της. Στο άκρο της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, το άλλοτε άντρο πειρατών και κουρσάρων, με τη μακρά ιστορία και παράδοση είναι ο ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές. Χαλαρώστε στα ήρεμα νερά της, γνωρίστε τον γαστρονομικό πλούτο της και ζήστε μοναδικές στιγμές!

    

      Ελαφόνησος            διαβάστε περισσότερα ...

 


<- πίσω